Gyakran Ismételt Kérdések - Általános szabályok

GY.I.K. - Általános szabályok

Alapvető viselkedési, és játékszabályok

Helló kedves látogató, leendő vagy már aktív játékos!

Az URC mint Ultra Ribanc Clan, avagy team.URC, a mindenkori war szabályok szerint üzemelteti szervereit - az adott játékos közönség igényeihez igazodva, de a saját értékrendjét figyelemben tartva.

- Így nálunk nincs rush szabály. Ha rohan a CT amikor campelnie, kéne akkor fordulj meg és nem leszel hátba lőve!
- Hídon késelünk, nem lövünk, és nem gránátozunk, se le se fel!
- Bunnyhopot, sem görgővel, sem scripttel nem szívleljük.
- Pörgetést waron és public módban is TILTJUK!
- Ha oldalba lőnek, akkor fordulj oldalra és nem fognak oldalba lőni!
- Ha hátba lőnek, akkor fordulj meg legközelebb!
- Ha propellernek érzed magad, akkor NÁLUNK játszol!
- Ha azt gondolod ratehackel a másik, akkor rosszul gondolod, mert auto rate van a szerveren!
- Ha azt gondolod, hogy az adminok érted élnek, és csak a te kívánságaidat lesik, akkor rosszul gondolod!
- Ha anyázol, bannolunk! (Ha csak kickeltek, az nem azt jelenti hogy félrenyomtak, csak annyit, hogy megkegyelmeztek.)
- Ha anyázás után visszajössz, és bannolunk, akkor már nem sok választ el az oldalról való eltanácsolásodtól!
- A szerver jelszót senkinek semmilyen körülmények közt NEM osztogatjuk! Osztogasd a weblap címét!
- A klán tagjai szentek és sérthetetlenek!
- A kezdő játékos nem noob és nem csicska! Te is voltál kezdő, neked hogy esett volna ha kiközösítenek?!?!?!?!?!
- Játékostársad ne szidd! Ha hibázik tessék megértetni vele, hogy legközelebb tanuljon belőle! Tessék kulturáltan viselkedni!
- Káromkodást és hitetlenkedést tessék otthon hagyni!


Aki a CS:S-Sel játszik, az tisztában van a játék hibáival, tökéletlenségével. Nem szeretjük egyfolytában azt hallgatni,
hogy "TE MIÉRT NEM KAPOD?" vagy hogy "SZAR EZ A SZERVER" avagy "TE LÁMA NOOB" vagy "NE CAMPELJ" vagy "NE RUSHOLJ"....

- Tessék felnőni! EZ NEM OVI!
- Kérjük az éneklőket ének órán mutassák meg tudásukat! Ez nem az X-faktor!
- Több játék kevesebb felesleges beszéd!

Továbbiakban:
- Az admin döntése sérthetetlen!
- Az adminok egymással ügyes-bajos dolgaikat NEM a szerveren hanem más fórumokon vitatják meg!
- Tagfelvétel MEGHÍVÁSOS ALAPON MŰKÖDIK! Majd mi szólunk, ha kellesz!

A szerverről kizárás jár:
- csalásért
- adminok, és játékosok notorikus sértegetéséért
- kulturálatlan obszcén viselkedésért
- hatalmi jelek, és jelképek használatáért (akár névben akár logóban)
- pornográf, vagy bármilyen kizárólag felnőtteknek való kép vagy név használatáért
- szerver működését befolyásoló programok/scriptek futtatásáért
- névgenerátor használatáért is (Adminokra is vonatkozik! nézelődj HLSW-ből...)
- feltörési kísérletért (akár sikerült akár nem)

Aki ezekkel nem tud egyetérteni, annak nincs helye köztünk! Szóljon és segítünk távozni!

A kisfiú története:
Volt egyszer egy kisfiú, akinek igen nehéz természete volt. Az apja adott neki egy zacskó szöget, hogy mindannyiszor, amikor elveszíti a türelmét, vagy veszekszik valakivel, üssön be egy szöget az udvar végében lévő kerítésbe. Az első napon 37 szöget ütött a fiú a kerítésbe. A elkövetkezendő hetek során megtanult uralkodni magán, és a kerítésbe beütött szögek száma, napról napra csökkent: felfedezte, hogy sokkal könnyebb uralkodni magán, mint a szögeket beütni a kerítésbe. Végül elérkezett az a nap, amikor a fiú, egyetlen szöget sem ütött be a kerítés fájába. Ekkor megkereste az apját, és elmesélte neki, hogy ma egyetlen szöget sem kellett a kerítésbe ütnie. Ekkor az apja, azt mondta neki, hogy minden nap, amikor megőrzi a nyugalmát, és nem kerül veszekedésbe senkivel sem, húzzon ki egy szöget a kerítésből. A napok teltek, amikor egy nap a fiú közölte apjával, hogy már egy szög sincs a kerítésben.. Az apa elkísérte a fiát a kerítéshez, és így szólt: „Édes fiam, te igen becsületre méltóan viselkedtél, de nézd csak meg mennyi lyuk van ezen a kerítésen! Ez már sosem lesz olyan, mint azelőtt. Amikor összeveszel valakivel, és amikor egy gonosz dolgot mondasz neki, ugyanolyan sérüléseket hagysz benne, mint ezek itt a kerítésen. Belemárthatsz egy kést egy emberbe, majd kihúzhatod azt, de a seb örökre ott marad. Mindegy hányszor is kérsz bocsánatot, a sérülés ott marad. A szavakkal okozott seb is olyan, mint egy fizikai seb! Tiszteld saját magad! Tisztelj másokat! Tartsd a hátad a cselekedeteidért!

Ismét az újaknak! Új, aki ezt nem tudja.
Azért tudtál feljönni a szerverre, mert meghívott valaki az oldalra, ezzel meg tudtad nézni a jelszót, amit felhasználtál. Ez egy közösség amibe léptél, azért, hogy játszhass. A közösségeknek vannak szabályai. A szabályokat elfogadtad, mikor regisztráltál, különben nem olvasnád ezt, hacsak nem vagy külső szemlélődő. (Ebben az esetben a végére el is döntheted, mit is akarsz itt.)

Ha a szabályokat csak elfogadtad, de nem olvastad el, akkor itt az ideje!
Az egyik legfontosabb benne, hogy az oldalon lévők, egy közösség részei. Egyformán gondolkodnak, abban a tekintetben, amit úgy hívnak közösségi játék.
Ezt a közösséget, továbbra is igyekszünk megkímélni a külső agyatlan zombi felhasználóktól, óvodásoktól, és hackerektől.

Ezért kell regisztrálni. (Ez eleve egy szűrő, hogy bejutottál ide.) Ezért van jelszó a szerveren. (Ez meg azért van, hogy aki az első szűrőn sem ment át, az ne tudjon a másodikon sem.)

Következő hibák fordulnak elő:

1. Tudják az IP-t, és kitalálják a jelszót. --> Aha! Az parasztfenomén, aki kitalálja hétről-hétre. (általában 3-4 ember agyszüleményét.)
--- > Tehát ebben az esetben, kizárólag Uri-t várjuk nagy szeretettel regisztráció nélkül a szerón. Természetesen megkapja tőlünk a Geller-t érte.

2. Valaki megadja neki, aki már regisztrált az oldalon. --> Feltételezem, én balga, hogy tud olvasni az illető, mert regisztrálni is sikerült neki.
---> Tehát ebben az esetben megkérünk, mégiscsak olvasd el a szabályokat, és lépj tovább, azzal, hogy fel is fogod! Ha nem, akkor segítünk továbblépni!

3. Mindjárt regisztrál a barátom, most már megmondhatom neki a jelszót? --> Természetesen.... NEM! Olvastad a szabályt, a jelszót is olvasni kell!
---> Te még nem tudod, hogy be lesz-e engedve az oldalra, és ha igen, akkor is tudni szeretnénk, hogy látja-e a jelszót rendesen, és nincs hiba.

4. A barátom már regisztrált, és tagja az oldalnak, csak most tőlem kérdezi. Megadhatom neki? ---> NEM.
---> Mostanra, már ő is tisztában van a szabályokkal, hogy neki kell elolvasni, azaz belépni az oldalra érte. Ezzel kizárjuk azt, hogy te, aki beléptél, árultad el neki.

5. Barátom nem találta meg, a jelszót, akkor elmondhatom neki? ---> NEM! Azt mond el neki, hol találja meg. Elmondhatod azt is, mit hol talál meg.
---> Ha nem elég értelmes hozzá, biztos, hogy a barátod? Biztos, hogy itt a helye, és nem egy jelszó nélküli valamilyen oldalon, valahol valakikkel?

6. Barátom, aki meghívott, nem mondta el ezeket a dolgokat, hogy mi hol van! ---> Olvasni biztosan tudsz. De ha félsz nézelődni, akkor írj egy levelet, én meg majd megkérdezem, hogy aki meghívott, biztosan a barátod? Mert ha nem mondta el, én szívesen megteszem helyette, hiszen ez a szerver, a barátságra, csapatra épül. Ha ezzel egyetértesz, akkor bátran felkereshetsz bennünket, és barátként, hozzátartozóként kezelünk majd.

7. A barátom csak ki akarja próbálni a szervert, hogy érdemes-e regisztrálnia! Megadhatom neki a jelszót? ---> NEM! Próbálni a cipőt kell, hogy jó-e!
---> Nekem elhiheted, ez a szerver, olyan, mint a másik szerver. A játék, meg ugyanaz. Pont ugyanúgy lő meg másokat, vagy lövik le. A különbség csak annyi, hogy itt nem hallja közben, amit máshol szokott. (Ezt nem hiszem el, ilyen nincs, ez lehetetlen, megmondlak anyukádnak..,)
Különben is, aki attól viszolyog, hogy regisztráljon, és úgy játszhasson, hogy megismerjük közben, az nem ide való, így a csapat nevében kérünk, hogy ne is erőltesd, hogy közénk tartozzon!

8. A barátom nálam játszott, vagy járt, és látta a jelszót. Ez gond lehet? ---> Igen az lehet, mert otthonról Ő is beléphet, bízva abban, hogy úgysem tudjuk meg ki volt. Ráadásul másoknak is elmondhatja, amit nálad látott.
---> Ebben az esetben szólj, és megváltoztatjuk. Ezzel elkerülve azt, hogy feljön, a barátod haverjának a haverja, és elárulja, hogy a jelszó tőled van. Ne felejtsd el, nem biztos, hogy az a barátod, aki elárul másnap, mert nem adtad neki oda a tízóraidat!!!

9. A barátom aki bent van, és okos, és minden szabályt tud, azt írta MSN-en, skype-on, hogy kéne neki a jelszó... ---> Biztos, hogy a barátod írta? Ő ül a gépnél?
---> A barátom az, akit ismerek, beszélek vele, látom, kezet fogunk. Sokféle lehet, de egy biztos róla. Holnap is a barátom lesz, és ezzel Ő is így van.

10. NEM. Nem adhatod meg, és kész. Olvassa el! Ha megadod, az téged minősít. Ha kiderül, akkor mehetsz te is egy másik szerverre, ahol vagy szeretnek, vagy nem. Vagy dicsérnek, vagy fikáznak. Vagy kitiltanak mert nem jól játszol, vagy kitiltanak, mert túl jól játszol, és nem hisznek. Szóval, bizonytalan, mint a kutya vacsorája. ...és már megint egyedül maradtál, "barátok, és csapat" nélkül.

+1. Ha fent vagy már a szerveren, akkor valaki, feltételezte, hogy értelmesebb vagy egy cipőfűzőnél. Ha egy admin, vagy tag rákérdez, hogy ki vagy, akkor válaszolj! Akár mikrofonba, akár konzolon! Ha nem tudod mi az, akkor most kezd el keresni, hogyan tudod meg! Ha nem válaszolsz, elég hamar kiderülhet, hogy ki voltál, és könnyen lehet, azt feltételezzük, hogy nem vagy képes beszélni, vagy leírni egy egyszerű mondatot. Előbbi a te gondod, utóbbi már értelmi színvonal csökkenés a csapatban. Amit nem tudunk díjazni, és a meghívódra is rákérdezünk, hogy komolyan gondolta-e, mikor meghívott?

A nem tudás, nem bűn! Ha nem tudsz valamit, nem baj, ha kérdezni tudsz, a válasz is meg lesz idővel.
A türelem erény. Idővel ahogy okosítunk akár egy jó csapat tagja is lehetsz (akár itt is).

A félműveltség veszélyes! Amikor azt hiszed mindent tudsz, akkor követed el rutinból az alapvető hibákat.
A túlzott önbizalom veszélyes! Mi segítünk neked ezt megtörni, hogy egy csapat tagja lehess (hogy melyiké, az rajtad áll.)

Ha mindent tudsz, akkor mi vagyunk tudatlanok! Ebben az esetben szívesen tanulunk tőled újat, de ismételni nem szeretnénk.
A túlzott tudásod, ránk nézve megtisztelő, s ha világuralomra nem akarsz törni, akkor keress magadnak egy atomfizikus baráti kört (valahol)!

Ha mindent tudsz, és hibátlan vagy, és tökéletes, akkor nem is értem, minek olvasgatod a híreket, hiszen az a te indíttatásodra íródott, hiszen eleve neked köszönhető, hogy van ez a játék, és tulajdonképpen az internetet is te felügyeled, és egyébként is te teremtettél bennünket is. Szerintem vissza kéne húzódj a mennyországba, hiszen te onnan is remekül látsz minket.
Ha közben felébredtél, és még mindig így gondolod, akkor tényleg menj-országba (úgy értem egy másikba).

Ha az előbbit érzed, de nem ott laksz, akkor meg áruld már el, hogy kell egymás után mindenkit úgy fejbe lőni egy lövésből, hogy csak te maradj mindig talpon! Itt ugyanis elég sokan játszanak, és elég sok mindent láttunk már, de nincs az a játékos, aki mindig fejest lő és soha nem hal meg. Mi hiszünk neked, de te is hidd el, ha senki nem akar játszani veled, akkor megtaláljuk a módját, hogy keress egy neked való játszóteret! Nem a jó játékosokat tesszük ki, hanem azokat, akikkel lehetetlen élvezetesen játszani.

Belépés

Támogatás


Ha utalni szeretnél...
Név: Havasi Attila
Szlsz: 11773425-04398088
Bank: OTP Bank

Szosölnetvöjk

- team.urc site, alapítva 2006 -

Aztamindenit!